Over ons

In de tuin van

Het Amsterdam Tropen Hotel ligt in de tuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. We delen een stuk groen, maar zijn op veel meer manieren met elkaar verbonden.
In de jaren ‘60 waren we het logeerverblijf voor KIT-vrijwilligers en -studenten, in de jaren ’70 kregen we een upgrade tot hotel voor KIT-gasten en tegenwoordig openen we onze deuren voor iedereen die comfortabel wil overnachten in Amsterdam-Oost.

De winst die wij maken komt ten goede aan de kennisafdelingen van het KIT Royal Tropical Institute, dat er mooie projecten mee mogelijk maakt gerichte op duurzame, internationale ontwikkeling.
Wij vinden duurzaamheid belangrijk en dat zie je terug in veel meer facetten! Bijvoorbeeld in de Fair Chain Moyee Coffee die we serveren: even lekker als duurzaam. Onze link met het KIT is ook terug te vinden in de kunstvoorwerpen die we in het hotel tentoonstellen, ons multiculturele personeel en de gasten die vanuit alle hoeken van de wereld naar Amsterdam afreizen.

KIT Royal Tropical Institute

Het begon met de zoektocht naar een plek om alle snuisterijen uit de koloniën onder te brengen en onderzoek te doen naar het winstgevender maken van de handel. Uiteindelijk werd besloten dat dan maar zelf maar te bouwen. Elf jaar later, in 1926, was het monumentale pand dat we nu kennen als het KIT een feit.

In de vorige eeuw lag de focus nog op de koloniën, vandaag de dag zet het Koninklijk Instituut voor de Tropen zich in voor het verbeteren van de gezondheidszorg en de sociaaleconomische situatie in armere landen. De not-for-profit organisatie doet dat door middel van onderzoek, advies, trainingen en opleidingen voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Zie voor meer informatie over onze buurman www.kit.nl.

Duidelijk duurzaam

Water-saving showers, organic produce and recycling to the max. Amsterdam Tropen Hotel breathes sustainability and that includes a high level of corporate social responsibility. We want to contribute to keeping the city as beautiful, clean and liveable as possible and we believe sustainability is the only way forward. We have even been rewarded with the Golden Green Key, the highest international standard for sustainability.

Needless to say, our sustainability measures do not interfere with us being a luxurious and comfortable hotel. On the contrary, our guests contribute to a better society without even realising it. Our sustainable character is completely in line with the core values of the Royal Tropical Institute with whom we share a very close relationship.

Werken bij

Amsterdam Tropen Hotel is een plek met een bijzonder verhaal en grote ambities. Wil jij meewerken aan onze toekomst? Dat kan! Wij zoeken regelmatig enthousiaste en leergierige collega’s die op zoek zijn naar een baan in een internationale, innovatieve en duurzame omgeving. Van al onze medewerkers verwachten we een hoog serviceniveau, passie voor het horecavak en de drive om het verblijf van iedere gast perfect te maken.

Of het nu gaat om een bruidspaar dat hun huwelijksnacht bij ons doorbrengt of een zakelijke groep die in de stad is voor een congres. Denk je dat jij hier een bijdrage aan kunt leveren? Dan horen we graag van je!

Bekijk ons huidige vacature aanbod op Hotelprofessionals